Samsung Estonian Cup 2013 KEVADLAAGER 1/8/500

25. aprillist – 1. maini ehk ühe nädala jooksul läbib tosin ratturit kõik kaheksa Samsung Estonian Cup rattamaratonide sarja etappi, kogupikkusega 500 kilomeetrit.

Eesti suurima maastikuratta sarivõistluse Samsung Estonian Cup etapid saavad sel aastal pikkust juurde ning sarja kuuluva kaheksa rattamaratoni distantsi kogusumma kasvab 500 kilomeetrini. Esmakordselt läbitakse need 500 kilomeetrit aprillikuu viimasel nädalal Eesti maastikurattatippude eestvedamisel. Projekt kannab nimetust 1/8/500 ehk lahtiseletatult üks nädal / kaheksa etappi / 500 kilomeetrit.

Samsung Estonian Cup 13-ndat hooaega ettevalmistavas 1/8/500 kevadlaagris, on esindatud suur osa Eesti tuntud maastikurattamarkidest, mida võistlussarja radadel testivad ühe nädala jooksul kogenud maastikuratturid. Eliitsõitjate kõrval on 1/8/500 kevadlaagris võimalus osaleda veel kuni kümnel harrastusratturil, kel on ette näidata koht 200 kiireima seas möödunud hooaja Samsung Estonian Cup mõnelt etapilt.

Tegu ei ole matka aga ka mitte võistlusega. Eelkõige on 1/8/500 kevadlaager koht, kus ratturid vahetult uue hooaja eel testivad varustust ning annavad viimase lihvi enda valmisolekuks. Rajaolud saavad olema kevadistelt pehmed ja porised, arvata võib, et aprilli lõpus esineb siin-seal veel ka lumiseid lõike. Rasketes rajaoludes selgub, kuidas erinevad amordid, jooksud, ülekanded ja rehvid toimivad. Erinevate rattarehvide töökindlus rasketes oludes pannakse proovile ja kindlasti testivad sõitjad muuhulgas Continentali, Specializedi ja Schwalbe rehve. Samuti on põnev võrrelda kas ja missuguse eelise annavad full suspension ehk kahe-amordiga rattad, kas XX1 ülekannetest piisab kiirete lõikude läbimiseks jne.

Kõigi 1/8/500 osalejate rataste spetsifikatsioonid, ratta kaal ning vahetud kommentaarid ja järeldused on kättesaadavad Facebookis ja sarja veebilehel. Muuhulgas kuuluvad avaldamisele ka kõigi sõitjate pulsid pärast iga maratoniraja läbimist.

Ratturid alustavad 25. aprillil Kõrvemaalt, järgnevad Rakke ja Kalevipoja maratonirajad. 28. aprillil stardivad 1/8/500 osalejad koos Mulgi Rattamaratoni avatud raja sõiduga. Kevadlaagri raskeim päev saab olema eeldatavasti 29. aprill, mil ühe päeva jooksul läbitakse kahe rattamaratoni – Otepää ja Elva rajad. Pooltuhat kilomeetrit täitub Jõulumäel.

1/8/500 ajakava
25.04 I etapp – Kõrve
26.04 II etapp – Rakke
27.04 III etapp – Kalevipoja
28.04 IV etapp – Mulgi
29.04 V ja VI etapp – Elva ja Otepää
30.04 VII etapp Rõuge
01.05 VIII etapp – Jõulumäe

Mulgi_liivakarjaar

Info Facebookis: www.facebook.com/1.8.500.SEC

If you really must try ‘barefoot running’
rob kardashian weight loss How to get royal wedding head couture

This can lead to shoulder instability
christina aguilera weight lossHow to Make an Old Fashioned

Toetajad