Kas Austa ja Pütsep naasevad Tallinna Rattamaratonil liidrite sekka?

Estonian Cup rattamaratonide sarja teisele etapile – 17. Tallinna Rattamaratonile on registreerunud 1631 ratturit. Ilmaprognoos lubab Kõrvemaale võistluspäevaks vähemalt 26-kraadist sooja ja päikesepaistelist ilma.

Kollases liidrisärgis stardib 59 kilomeetri pikkusele rajale Estonian Cup hooaja avaetapi võitja Silver Schultz. Rattasarja peakorraldaja Allar Tõnissaare sõnul on Kõrvemaal palju mängus tiitlikaitsja Caspar Austa ning tema peakonkurent Erki Pütsepa jaoks. „Schultz on teinud võimsa avastardi ning Alges Maasikmets on väga heas hoos. Kui Austa ja Pütsep ka tänavu soovivad kõrges mängus kaasa lüüa, tuleb neil Kõrvemaal eelkõige alistada need kaks rivaali ja kindlasti jõuda ka poodiumile,“ kommenteeris peakorraldaja. Eelmisel etapil Mulgi Rattamaratonil oli tiitlikaitsja Austa üheksas ja Pütsep 12-nes.

Estonian Cup favoriidid Kõrvemaal_foto Assar Jõepera

Kõrvemaa vaheldusrikkas looduses ja maastikul kulgev rada on traditsiooniliselt kiire. Põhisõidu 59 km pikkuse võistlusmaa läbivad liidrid pisut vähem kui kahe tunniga. Raskeim rajaosa algab 12-st kilomeetrist kui sõitjatel tuleb läbida Orgi, Linnamäe ja Pukimäe tõusud. Liidrid jagavad preemiapunkte Premium7 vahefinišis mõned kilomeetrid pärast seda. Hansgrohe kiirenduslõik, kus ühekilomeetrisel distantsil fikseeritakse kõigi võistlejate aeg lõpeb tõusuga Venemäele. Sealt jääb ratturitel finišini sõita veel 13 kilomeetrit.

Estonian Cup Kõrvemaal_foto Assar Jõepera

Erinevalt teistest Estonian Cup rattamaratonidest lähetatakse Kõrvemaa Matka- ja Suusakeskuses võistlejad rajale viitstartidega, igas stardigrupis 200 ratturit. Põhisõidu stardid algavad keskpäeval, enne seda toimuvad Herkuless lastesõidud ning PROBAR poolmaraton stardib 29 km pikkusele distantsile kell 13:20.

Estonian Cup rattasarja kokkuvõtliku paremusjärjestuse selgitamisel läheb nii maratoni kui ka poolmaratoni distantsil arvesse iga sõitja kuus parimat etappi läbi hooaja. Lisaks selgitatakse aktiivseim rattur Premium7 vahefinišipunktide alusel, samuti Hansgrohe kiirenduskilomeetri parim, kõigi kaheksa etapi kiirenduskilomeetrite läbimise aegade summas. Võistkondliku punktiarvestuse aluseks on iga võistkonna nelja parima ratturi kohapunktid kõigilt etappidelt.

Individuaalne esikümme avaetapi järel:

1. Silver Schultz, Peloton/Powerbar
2. Alges Maasikmets Amps – Extreme Sport
3. Arnis Petersons
4. Martins Blums
5. Dimitri Sorokin
6. Peeter Tarvis Raplamaa Rattaklubi KoMo 1
7. Markku Ainsalu Thule Opel ProTeam
8. Raido Kodanipork Arctic Sport Club
9. Caspar Austa A&T Sport Team
10. Vahur Valvas Rein Taaramäe Rattaklubi

Võistkondlik esikuuik avaetapi järel:

1. Thule Opel ProTeam
2. A&T Sport Team
3. Amps – Extreme Sport
4. Arctic Sport Club
5. Hawaii Express team
6. Redbike

 

Residence Inn Columbus Polaris
snooki weight loss New boutique arrives in Rainbow City

springhill bedrooms tempe chandler
christina aguilera weight lossList of Universities in Paris

Toetajad