Avaetapi võitis Silver Schultz

Eesti suurima rattamaratonide sarja Estonian Cup 14-hooaja avaetapi Mulgi Rattamaratoni võitis veenva ülekaaluga Silver Schultz (Peloton/Powerbar), kes seni on pedaalinud Prantsuse amatöörklubi ridades. Teise koha napsas grupifinišis Alges Maasikmets, kolme läti ratturi ees. Kiireim naine oli Greete Steinburg. Kokku osales Mulgi Rattamaratonil 1709 ratturit.

Võistluse võitnud Silver Schultz pääses koos Thule Opel ProTeam ratturi Ivo Suurega peagrupi eest põgenema juba võistluse kolmandal kilomeetril. Kümmekond kilomeetrit hiljem oli jooksikute edu kasvanud juba kahe minuti lähedale. Enne raja raskeimat lõiku Holstre-Polli radadel, kus kümne kilomeetri jooksul pedaalitakse kolmandik kogu raja tõusumeetritest, kukkus Ivo Suur libedas kurvis ning Schultz läks oma teed. Premium7 vahefinišissse 35-ndal kilomeetril jõudis liidrina Schultz, seejärel minutlise vahega Suur ja omakorda ligi minut hiljem jälitajategrupp, kus kolmanda ja neljanda koha aktiivsuspunktid jagasid Caspar Austa ja Maasikmets.

võitja Silver Schultz_foto Kristjan HabakukkEstonian Cup rattasarja peakorraldaja Allar Tõnissaare sõnul ei olnud tugeva maanteeratturina tuntud Shultzi võit üllatus. „Pigem üllatab 45-aastane Alges Maasikmets, kes on jätkuvalt tippkonkurentsis ning jahib rattamaratonidel kõige kõrgemaid kohti,“ sõnas Tõnissaar.

Silver Schultz tunnistas finišis, et kuigi äraminek koos Ivo Suurega toimus kohe võistluse algul, ei hakanud ta ennast tagasi hoidma ja püüdis kogu võistluse vältel säilitada ühtlaselt kõrget tempot. „Rada oli küllaltki raske,“ nentis võitja. „Kavatsen kindlasti osaleda kõigil kaheksal Estonian Cup rattamaratonide sarja etapil ja madalamat eesmärki kui sarja võit pole pärast tänast enam põhjust seada,“ lisas Schiults, kelle heast hoost annab tunnistust ka parim aeg Hansgrohe kiirenduskilomeetril. Tiitlikaitsja Caspar Austa veeres üle finišijoone üheksandana.

 

14. Mulgi Rattamaratoni paremusjärjestus

1. Silver Schultz, Peloton/Powerbar, 2:12:14
2. Alges Maasikmets, Amps-Extreme Sport, 2:14:06
3. Arnis Petersons, ZZK, 2:14:07
4. Martins Blums, ZZK, 2:14:09
5. Dimitry Sorokin, Rietumu Delfin, 2:14:09
6. Markku Ainsalu, Thule Opel ProTeam, 2:14:09
7. Peeter Tarvis, Raplamaa Rattaklubi KoMo, 2:14:09
8. Raido Kodanipork, Arctic Sport Club, 2:14:15

U23 vanuseklassis võitis üldarvestuse kolmas – lätlane Arnis Petersons. M18 vanuseklassis oli Viljandis kiireim soomlane Sasu Halme. Naisratturitest lõpetas Mulgi rattamaratoni esimesena Greete Steinburg, kes oli õrnema soo esindajatest täna kiireim ka Hansgrohe kilomeetril.

Võistkondlikus arvestuses võitis Estonian Cup avaetapi Thule Opel ProTeam, edestades A&T Sport ning Amps-Extreme Sport võistkonda. Naiskondadest oli Mulgimaal parim Purustaja Giant Rakke naiskond. 35 kilomeetri pikkuse Probar poolmaratoni kiireim oli Pärnu Kalevi spordiklubi noorrattur Jaagup Vaar ajaga 1:15:04, Kristo Prangeli ja Sten Pelska ees.

Kokku osales Mulgi rattamaratonil 1709 ratturit, neist 901 startis 60 kilomeetri pikkusele põhisõidule, 560 ratturit 35-kilomeetrisele poolmaratonile ning Herkuless lastesõitudes osales 248 väikest ratturit.

Silver Schultz finish_foto Kristjan Habakukk
Järgmine Estonian Cup rattamaratonidesarja osavõistlus Tallinna Rattamaraton toimub 18. mail Kõrvemaal. Võistluse finisiprotokollid ja info on kättesaadavad sarja veebilehel www.estoniancup.ee

Eesti suurimat maastikurattamaratonide sarivõistlust toetavad Hansgrohe, Premium7, Thule, SIS, Autoekspert, Arctic spordijoogid, A&T Sport, Actual Print, Hasartmängumaksu Nõukogu, Kultuurkapital, samuti omavalitsused ja paljud piirkondlikud ettevõtted.

Glamorous Hollywood Evening Gowns of the 1930s
quick weight loss Colleges Universities That Offer Fashion Design

how to be a designer without the need going to college
miranda lambert weight lossUnlimited Intimate Apparel for Your Store

Toetajad